Активният въглен е чист въглерод,  конфигуриран по специален начин, което го

...
Активният въглен е чист въглерод,  конфигуриран по специален начин, което го
Коментари Харесай

Как е правилно да използваме активния въглен

Активният въглен е чист въглерод,  конфигуриран по специфичен метод, което го прави толкоз на ниска цена средство. Той е в положение да отстрани токсините от тялото и евентуално всеки го е употребявал най-малко един път през живота си. Изненадващи обаче са изказванията на специалисти, че постоянно се употребява погрешно. 

Активният въглен е в действителност национално лекарство.

Използва се при отравяния с субстанции и артикули, газови интоксикации, мръсна вода и токсини, хранителни алергии, някои болести на стомашно-чревния тракт и метеоризъм. Инструкциите за лекарството нормално споделят, че би трябвало да се употребява дозата – 1 таблетка на 10 kg тегло на човек. Но неотдавна обстановката се промени и все по-често в листовката се показва по-оптимален метод за потребление на това лекарство.

Сега интензивният въглен се предлага да се употребява във връзка с дозата по същия метод, само че не под формата на таблетки, а като водна суспензия, за която лекарството се раздробява авансово и се разрежда с малко количество вода при стайна температура. Тоест прахът от деен въглен, разперен във вода, е по-ефективен и стартира да работи по-бързо, което се удостоверява и от Асоциацията на клиничните фармаколози. Те също предизвестяват, че времето за приемане на лекарството би трябвало да бъде 1-2 часа преди или след хранене, както и използването на други медикаменти, в това число витамини.

Използва се независимо

Факт е, че интензивният въглен няма селективен резултат и е в положение да всмуква и отстранява от тялото както нездравословни, токсични субстанции, по този начин и потребни, да речем, витамини и микроелементи. Ето за какво не би трябвало да се употребява като средство за пречистване на тялото “от отрови ”. И не би трябвало да закусвате, обядвате и вечеряте по едно и също време с това лекарство.

Активният въглен не отстранява мазнините от тялото, тези молекули са прекомерно огромни за въглищните пори и затова няма да работи за намаляване с него. Но елементарно може да понижи приема на хранителни субстанции в тялото и това ще се отрази отрицателно на здравето. Също по този начин не би трябвало да се употребяват орални контрацептиви, болкоуспокояващи, антиалергични или седативни медикаменти по едно и също време с деен въглен. 

Въпреки че интензивният въглен съвършено всмуква, да вземем за пример, соли на тежки метали, разнообразни артикули от метаболизма на медикаментите, той е доста по-малко в контакт с молекулите на етанола.  Те твърдят, че няма смисъл да се приема деен въглен по време на алкохолни празници, с цел да се понижи степента на интоксикация. 

Алкохолът се разлага на ацеталдехид и макар че е нездравословно вещество и дребен размер, той въпреки всичко не е подобаващ за въглищни пори. В същото време ацеталдехидът също е мощно разтворим във вода, едва се адсорбира и постепенно се екскретира./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР